Terug naar cases
Case

Voor Elan Coffee creëerden we een complete E-commerce omgeving (inclusief koppeling naar de boekhouding) voor de verkoop van eerlijke en bovenaal heerlijke zakelijke koffie.

In opdracht van Elan Coffee gingen we aan de slag om een complete E-commerce op te zetten. Elan Coffee levert koffie totaaloplossingen voor op het werk. Specialty koffie met een eerlijk, duurzaam en transparant verhaal. Gebrand in de Van Nellefabriek in Rotterdam.

Wat ze nodig hadden was een commerciële webshop waarin hun verhaal en producten perfect tot zijn recht zouden komen. Daarnaast was er de wens om een bestelomgeving in te richten voor hun vaste klanten en moest er een directe koppeling worden gemaakt met hun boekhoudpakket.

Nieuwsgierig? Bekijk de commerciële website op www.elancoffee.nl

Welke features ontwikkelden we in de E-commerce omgeving van Elan Coffee?

Buiten de standaard functionaliteiten die je van een goede webshop verwacht, hebben we een aantal maatwerk functionaliteiten ontwikkeld voor Elan Coffee. Onderstaand een greep uit de door ons gerealiseerde onderdelen die we als maatwerk hebben geïmplementeerd in de e-commerce omgeving van Elan Coffee.

Bestelomgeving klanten

Elan Coffee had de wens klanten een account te bieden met gepersonaliseerde informatie. Wij realiseerden de E-commerce omgeving in een opensource CMS-systeem en hebben er maatwerk modules voor gebouwd en bestaande plugins geïnstalleerd om de klanten een portal te bieden met eigen producten die eenvoudig nabesteld kunnen worden. Daarnaast kan hier middels de connectie die we maakten met het boekhoudpakket van Elan Coffee direct door de klant de financiële bestelhistorie worden bekeken en facturen worden gedownload.


Special products & pricing

Elan Coffee heeft in de backend van de E-commerce omgeving de volledige controle over de inrichting van haar klanten. Zo kan er eenvoudig per klant samengesteld worden welke prijzen en producten er worden getoond op basis van de contracten die worden afgesloten voor de type koffie(bonen), hoeveelheid afname, lease/aanschaf van de koffiemachines, etcetera.


Afgeschermde commerciële omgeving

De commerciële webomgeving die voor potentiële klanten (zonder account) uiteraard ook benaderbaar is, hebben wij op verzoek afgeschermd qua prijzen en bepaalde type producten. Alles om ervoor te zorgen dat de vindbaarheid in de bekende zoekmachines optimaal is, maar de prijzen afgeschermd blijven om de goede marktpositionering van Elan Coffee te bewaken.


Automatiseren Boekhouding

Voor de financiële afhandeling van alle orders ontwikkelden wij een geautomatiseerde koppeling met het boekhoud pakket van Elan Coffee. Middels deze koppeling worden alle facturen direct vanuit de e-commerce omgeving geboekt. Daarnaast biedt het ook de klant de benodigde financiële informatie in het klantportal.

“We hebben nog elke dag plezier van de door Hexadot opgezette E-commerce omgeving. Al het maatwerk en de uitwerking van onze specifieke wensen maken onze webshop klantvriendelijk en enorm efficiënt qua orderverwerking.

 

– Brent Kunnen, eigenaar Elan Coffee

Ontwerp & Branding

Naast het digitale ontwerp zijn we met Hexadot (als klein uitstapje op ons normale werk) ook verantwoordelijk voor de branding van Elan Coffee. Waar we ons nu focussen op digitalisering heeft Raymond Jongerius een verleden als marketing-/brandingspecialist. Elan Coffee werd nieuw opgericht en had daardoor niet alleen behoefte aan hulp op digitaal vlak, maar ook in het design van een huisstijl. Samen met hen ontworpen we een identiteit die nauw moest aansluiten bij hun kernboodschap ‘het inzetten voor een betere en duurzamere (koffie)wereld’.

Nieuwsgierig naar andere klantervaringen? Bekijk onze andere cases en ontdek hoe we voor verschillende klanten door middel van digitalisering/automatisering verschil hebben kunnen maken in efficiëntie, omzetgroei en/of kostenbesparing.

Terug naar cases