Terug naar cases
Case

Voor TIPS Zorg Midden Nederland en het St. Antonius Ziekenhuis creëerden we een digitaal portal voor artsen én patiënten door heel Nederland. Enerzijds voor het aandragen van patiënten, anderzijds voor patiëntinformatie over de TIPS-behandeling.

In opdracht van TIPS Zorg Midden Nederland en de TIPS-specialisten van het St. Antonius Ziekenhuis creëerden wij een portal voor een drietal doelgroepen. Allereerst een beheeromgeving voor TIPS-behandeling specialisten van vier verschillende ziekenhuizen. Daarnaast een registratie omgeving voor verwijzend artsen die een patiënt willen aandragen voor de behandeling. En als laatst een informatieve omgeving voor zowel de verwijzend artsen als de patiënten zelf om alles te weten te komen over de TIPS-behandeling. Alles opgezet binnen een opensource CMS-systeem waar wij met maatwerk modules de wensen van TIPS Zorg Midden Nederland hebben vertaald naar een volledig portal voor alle gebruikersgroepen.

Nieuwsgierig? Bekijk de informatieve website op www.tipszorg.nl

Welke features ontwikkelden we in de commerciële omgeving en het portal van TIPS Zorg Midden Nederland?

Onze oplossing? Een overzichtelijke website voor verwijzend artsen en patiënten met een goede vindbaarheid (zoekmachine optimalisatie). Een digitaal portal voor verwijzend artsen om het aanmelden van een patiënt eenvoudig én minder tijdrovend te maken. En als laatst een beheeromgeving voor de specialisten van TIPS Zorg Midden Nederland om de aanmeldingen te beheren en beoordelen. Onderstaand een greep uit de door ons gerealiseerde onderdelen van dit portal.

Informatieve (commerciële) omgeving

We creëerden een informatieve (commerciële) omgeving voor zowel verwijzend artsen als patiënten om alles te weten te komen over de TIPS-behandeling die wordt aangeboden door TIPS Zorg Midden Nederland (een collectief van verschillende TIPS-specialisten van vier verschillende ziekenhuizen in de regio Midden-Nederland). Binnen de commerciële omgeving worden artikelen beschikbaar gesteld en staat een uitgebreide uitwerking van het Medisch Protocol. Daarnaast worden de specialisten getoond én kunnen verwijzend artsen zich registreren om patiënten aan te dragen.


Portal / Aanmelden patiënten

Voor verwijzend artsen is een portal gebouwd waarin zij patiënten kunnen aandragen voor de TIPS-behandeling en waar ze patiënten kunnen beheren. Middels een aanmeldingsformulier kunnen ze een volledig patiëntdossier aanmaken met daarin persoonsgegevens, scans, uitslagen eerder onderzoek, etcetera. Wanneer ze één of meerdere patiënten hebben aangedragen, kunnen ze de patiënten beheren in een eigen portal en de beoordelingen (en eventuele aanvullende informatie) van de specialisten inzien.


Digitaal patiënten beheer

In een volledige maatwerk module hebben wij een omgeving gecreëerd waar aangedragen patiënten worden beoordeeld. De specialisten van TIPS Zorg Midden Nederland hebben allen een eigen omgeving waarin elk van hen de aangedragen patiënten moeten beoordelen. Elk patiëntdossier bevat de bovengenoemde patiëntgegevens en deze data is beveiligd middels encryptie, welke is goedgekeurd door de veiligheidscommissie binnen het St. Antonius Ziekenhuis. Wanneer elke specialist zijn oordeel heeft gegeven volgt er een goedkeuring of afwijzing die direct vanuit het systeem naar de verwijzend arts kan worden gestuurd.

“Middels de website en het portal zijn we met onze behandeling veel beter vindbaar voor zowel patiënt als verwijzend arts. Daarnaast biedt het de verwijzend arts een laagdrempelige wijze om een patiënt aan te dragen. Zo worden er meer mensen geholpen d.m.v. onze effectieve behandeling.”

 

– Krijn van Lienden, TIPS-specialist en Interventie radioloog St. Antonius Ziekenhuis

Nieuwsgierig naar andere klantervaringen? Bekijk onze andere cases en ontdek hoe we voor verschillende klanten door middel van digitalisering/automatisering verschil hebben kunnen maken in efficiëntie, omzetgroei en/of kostenbesparing.

Terug naar cases